fbpx
 

Alles over Blokarten Zuid-Holland

Blokarten Zuid-Holland is een outdoor bedrijf in ‘s-Gravenzande gemeente Westland dat blokarten, blowkarten of strandzeilen aanbied. Als onderdeel van WATO Events bied het een groot assortiment activiteiten aan voor particulieren en bedrijven. Voor uw bedrijfuitje, vrijgezellenfeest of groepsuitje ben u bij Blokarten Zuid-Holland op het juiste adres!

Blokarten, spectaculair en makkelijk

Door het gemak waarmee je blokarten, blowkarten ofwel strandzeilen aanleert is het op dit moment een enorme hype om deze spectaculaire activiteit te ondernemen. Voor jong en oud is het makkelijk om binnen no-time te racen over het Westlandse strand. Na een uitleg van 10 minuten door één van onze instructeurs rij je met volle snelheid over het strand. Zowel in de zomer- als in de wintertijd bied blokarten Zuid-Holland activiteiten aan tussen Hoek van Holland en Scheveningen.

Naar tarieven Direct boeken

Veelgestelde vragen over blowkarten

Wat is een blokart?

De blokart, een driewieler met een groot zeil, afhankelijk van de windsnelheid. De Kart wordt bestuurd met een stuur en touw (om je zeil te spannen) De activiteit blokarten wordt veelal op het strand verzorgd tijden eb- getij ivm de hardheid van het zand.

De geschiedenis van het blokarten

De blokart komt oorspronkelijk uit Nieuw-Zeeland, De strandzeiler van het merk BLOKART is  ontworpen door Paul Beckett. Het idee was een om een strandzeil wagen te maken die voor een brede doelgroep gebruikt zou kunnen worden en makkelijk te vervoeren is. De blokart is RVS materiaal gemaakt en geheel uit elkaar te halen voor transport.

Eigenschappen van een blokart

  • Een blokart is handgestuurd
  • Door het compacte formaat is de blokart zeer wendbaar
  • Een blokart is te vervoeren in de kofferbak van een auto
  • Een blokart is gemakkelijk te onderhouden
  • De blokart is geschikt voor een grote doelgroep

Diverse strandzeilers op de markt

Er zijn verschillende soorten blokarts op de markt, deze verschillen vooral in materiaal (RVS of ijzer) Naast de verschillende blokarts zijn er ook verschillende zeilen op de markt. Hoe harder de wind hoe kleiner het zeil is wat gebruikt wordt.

Verschillende blokart locaties in Nederland

Er zijn verschillende locaties om te blokarten in Nederland, het blokarten ofwel strandzeilen wordt gedaan op verschillende stranden langs de Nederlandse kuststrook. Blokarten is niet toegestaan op alle stranden. Voor het blokarten is er een harde ondergrond nodig en voldoende ruimte om te kunnen rijden.